• O nama

Udruga Malonogometni klub JUG 2 Osijek

Udruga Malonogometni klub JUG 2 Osijek osnovana je 2013. godine s ciljem promicanja, razvoja i unaprjeđenja sporta te utjecaja na razvoj gospodarstva, kulture, umjetnosti, socijalnih djelatnosti, te zaštite zdravlja. Uz to, fokusiraju se na preventivno djelovanje, unaprjeđenje i zaštitu zdravlja, socijalne usluge, pomoć i podršku uključivanju u programe obrazovanja i edukativnih radionica, te poboljšanje kvalitete života za djecu, mlade i osobe starije životne dobi.

Primarne djelatnosti udruge uključuju organizaciju sustavnih treninga i pripremu za natjecanja u malom nogometu, poduku i trening djece i mladeži, sudjelovanje u sportskim natjecanjima, organiziranje natjecanja i sportske rekreacije.

Cilj je osvijestiti djecu i mlade o važnosti sportskih aktivnosti za jačanje samopouzdanja, razvoj vršnjačkih komunikacija, osobni rast i razvoj. MNK JUG 2 Osijek djeluje na području razvoja malog nogometa i promicanja sporta među mladeži i građanima.

Udruga obitelji djece s autizmom "DAR" Osijek

Udruga obitelji djece s autizmom "DAR" Osijek osnovana je 18. prosinca 2006. godine, a njeni članovi su u najvećoj mjeri roditelji i obitelji djece s autizmom, kao i stručnjaci koji su zainteresirani za ovu problematiku.

Ciljevi udruge, definirani u statutu, usmjereni su na poboljšanje kvalitete života, promicanje prava i interesa djece s autizmom i njihovih obitelji. Naše djelatnosti uključuju suradnju (roditelja i djece, razmjenu iskustava, suradnju s drugim udrugama, institucijama i organizacijama različitih profila u skladu s potrebama i ciljevima udruge), edukaciju i pomoć, zaštitu prava, provođenje društvenih akcija i aktivnosti te programa rada s djecom s autizmom, informiranje javnosti o našoj problematici, izdavačku djelatnost i ostale djelatnosti čiji je cilj poboljšanje kvalitete života djece s autizmom i njihovih obitelji.

Naši članovi su djeca i mladi s poremećajima iz spektra autizma od postavljanja dijagnoze nadalje, te obuhvaćamo sve dobne skupine - vrtićke, osnovnoškolske, srednjoškolske i odrasle. Kroz godine našeg rada, aktivnosti koje provodimo svjedoče o našem angažmanu. Od početka rada, ciljevi su nam bili povezivanje i organiziranje obitelji djece s poremećajima iz spektra autizma, suradnja s fizičkim i pravnim osobama koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života obitelji i djece s poremećajima iz spektra autizma, informiranje javnosti o poremećajima iz spektra autizma, edukacija i doedukacija stručnjaka koji se bave problematikom autizma, ostvarivanje pravne, socijalne i svake druge zaštite obitelji i djece s poremećajima iz spektra autizma te promicanje zakonodavstva s ciljem poboljšanja prava obitelji djece s autizmom.